Kom in de wereld van de bij

Kom in de wereld van de bij

De laatste tijd zijn bijen volop in de belangstelling. Veel mensen zijn zich bewust geworden van het feit dat bijen een onmisbare schakel in de natuur en onze voedselketen zijn. En ook dat bijen door de verarming van het milieu en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen gevaar lopen. Om deze trend te keren zijn er veel nieuwe gemotiveerde imkers gekomen. Ze zijn bijen gaan houden en genieten nu van het interessante gedrag van bijen, hun relatie met de natuur, maar zeker ook van de heerlijke honing die de bijenvolken halen. Gezamenlijk werken we als imkers aan het behoud van onze geliefde bijen.

Ook u kunt imker worden door een cursus te volgen. Je komt in aanraking met de fascinerende wereld van de honingbij zonder zelf al bijen te hoeven houden. Je kunt ervaren of het houden van bijen werkelijk iets voor je is. De afdelingen stellen in veel gevallen een gratis volk ter beschikking voor nieuwe leden. Tijdens de cursus leert een leraar bijenteelt je veel over het leven van bijen en hoe je in een bijenvolk veilig en bij-vriendelijk kunt werken. Hij is een imker die al jaren weet hoe je plezier aan deze bewonderenswaardige diertjes kunt beleven. Hij leert je ook om bijensteken zoveel mogelijk te voorkomen en hoe je verantwoord om gaat met een bijensteek.

Na afloop van de cursus kun je zelfstandig op een eenvoudige, diervriendelijke en voor de omgeving zo weinig mogelijk belastende wijze, enige bijenvolken houden.

 

De Basiscursus Bijenhouden wordt door de groep NO-Brabant georganiseerd in:

 

Zondagochtend 9:30-11:30 uur; 1e les: 17-2-2019; door Toon de Groot en Nico Rovers. 

 

Zaterdagochtend 9:30-11:30 uur; 1e les: 19 januari 2019 ; door  Jan Caris en Rien Rovers.

 

Door op de bovenstaande linken te klikken krijgt u meer informatie over de cursussen. U kunt zich daar ook opgeven door een formulier in te vullen en op te sturen.